IVICA MILANJA, prof.
psiholog i psihoterapeut

Rođen sam 1976. godine u Zadru, gdje završavam osnovnu i srednju školu. U statusu apsolventa psihologije godinu i pol dana volontiram u sustavu skrbi za djecu, maloljetnike i samohrane majke okupljenom oko švicarske organizacije Berghof Stärenegg.

Godine 2003. stječem diplomu profesora psihologije te se zapošljavam kao školski psiholog. Nakon šest godina rada u školi prelazim na Sveučilište u Zadru na mjesto stručnog suradnika – psihologa, gdje ostajem do 2018. godine.

Paralelno s primarnim poslovima, kroz različite projekte, surađivao sam s nizom ustanova i organizacija skupljajući dodatno iskustvo te razvijajući stručne kompetencije – ponajviše u psihodijagnostičkim postupcima i provođenju psiholoških i psihoterapijskih tretmana.

Prošao sam edukaciju za vođenje psiholoških kriznih intervencija, te sam imenovan članom Tima za krizne intervencije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Od 2009. godine intenzivno se educiram za psihoterapijski i savjetodavni rad s pojedincima, parovima i grupama. Prva psihoterapijska iskustva skupljam kroz rad u Studentskom savjetovalištu Sveučilišta u Zadru i udruzi za psihosocijalnu djelatnost.

2016. završavam petogodišnju edukaciju iz psihoterapije i stječem diplomu psihoterapeuta realitetne terapije izdanu od European Association for Reality Therapy i europski psihoterapijski certifikat izdan od European Association for Psychotherapy.

2020. godine završavam dvogodišnju edukaciju iz Expressive Arts Therapy kod kliničkog psihologa dr. sc. Avi Goren-Bar.

2021. godine završavam edukaciju iz terapijskog pristupa EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Danas imam registriranu djelatnost kroz koju nudim psihoterapijske usluge.

U braku sam 20 godina i imam dvoje djece školske dobi. Slobodno vrijeme najčešće provodim s obitelji ili s prijateljima uživam u planinarenju, brdskom bicikliranju, cikloturingu, kajakarenju. U mlađim danima aktivno sam se bavio speleologijom i bio član Hrvatske gorske službe spašavanja.

IVICA MILANJA, prof.

ivica milanja

ČLANSTVO U STRUKOVNIM I STRUČNIM ORGANIZACIJAMA


  • Hrvatska komora psihoterapeuta
  • Udruga za realitetnu terapiju Republike Hrvatske
  • EMDR Hrvatska
  • European Association for Reality Therapy
  • European Association for Psychotherapy
  • The William Glasser International